Bromfiets: Hoe werkt het?

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder die een bromfiets wil besturen moet in het bezit zijn van een rijbewijs categorie AM. Heb je reeds een rijbewijs categorie A en/of B dan mag je een bromfiets voor de categorie AM besturen.

De dagopleiding start aan de Anjelier 27, 2925 ED Krimpen aan den IJssel en bestaat uit 5 uur les. Aansluitend doen we examen met scooters van de rijschool bij het CBR. Eenmaal aangevangen wordt er begonnen met achtergrond informatie aangaande het praktijkexamen. Wat moet je allemaal laten zien op het examen, wat is de norm en wat moet je wel en niet doen tijdens een examen. We hebben in het examengebied geoefend en hebben ons tijdig gereed gemaakt voor het examen dat voor de eerste leerling in de middag zal beginnen. Natuurlijk moet je zelf zorg dragen voor een geldig legitimatiebewijs en een geldig theorie certificaat. Deze bescheiden moet je op de dag van het examen aan de tafel bij de examinator kunnen laten inzien.

Wist je dat je al met 15,5 jaar het theorie certificaat voor de brommer kunt halen? Je kan dan direct na je 16é verjaardag een dagopleiding plannen. Wachttijd wordt dan tot een minimum beperkt!